Kék topáz

A nyers kék topáz ilyen gyönyörű kristályt alkot a természetben.

A topáz az egyik olyan drágakő, mely a természetben a legváltozatosabb színekben fordul elő. A sötét vöröstől a jeges kékig tart a skála, így a kék árnyalatai tökéletesen passzolnak a december téli, hideg hangulatához. A kék topáz rengeteg tónusát mutatja a kéknek: a nyugtatóan mélykék London topáztól a fényesebb, világosabb svájci topázig. Ez a gyönyörű drágakő a népszerűségét nem csak a változatos színeinek köszönheti, hanem megfizethetőségének is. Kiválóan alkalmas arra, hogy különböző csiszolási formákra munkálják meg, így szinten minden stílusú ékszernek csodálatos dísze lehet.

Hattyú luxus no5 - eljegyzési gyűrű

A Hattyú luxus no5 – eljegyzési gyűrű egy gyönyörű központi kék topázt tart.

Hosszú életet, nagyrabecsülést és erőt ad viselőjének, valamint nyugalmat és szelídséget, legalábbis így tartják a sok száz éves hiedelmek. 1969-ben a kék topázt jelölték meg Texas állam hivatalos ékkövének, így az Egyesült Államok szerte szokássá vált, hogy a 4. házassági évfordulóra a férj egy kék topázzal díszített ékszerrel kedveskedik szeretett arájának.

A drágakövek spirituális jelentését áthatják az évezredek különböző kulturális szokásai, hiedelmei, de a kék topázt, melyet a monda szerint Áron mellvértje is tartalmazott, beválasztották a 12 állatövi jegy egyik képviselőjének, melyek Izráel törzseit is jelképezik. A kék topáz ezen besorolását erősítette meg 1912-ben az Ékszerészek Nemzetközi Egyesülete is.

Princess no2 - eljegyzési gyűrű

Princess no2 – eljegyzési gyűrű egy csodálatos, központi kék topázzal.