1: A jó kommunikáció sok nehézségen átsegíti a párokat. Ismerd meg a saját és a partnered szeretet-nyelvét, igényeit, ízlését. Rengeteg veszekedés elkerülhető viccelődéssel, közös programokkal vagy intelligens probléma megoldással. Ne légy haragtartó, hanem próbáld mindig megbeszélni a dolgokat.

2: Időbeosztás: Fontos tisztázni, ki-mikor ér rá, mennyit dolgozik és mi a fontossági sorrend. Kell, hogy jusson időtök egymásra, a közös nevetésekre és étkezésekre, szexre, kirándulásra. Ha ez megvan, nagy baj nem lehet.

3: Érdeklődési kör: El kell fogadni, ha a párod az autók vagy a barkácsolás iránt érdeklődik. Ha téged a jóga vagy a divat érdekel, ne erőltesd rá, hagyd meg a szabadságát és hogy néha magában lehessen, olvasgasson vagy játsszon, netezzen.

A jó párkapcsolat 10 ismérve

4: Tolerancia: A vécé ülőke gyakran nincs lehajtva, a zokni sem megy magától a szennyes tartóba és a porszívózás is tud csatákat szülni. Beszéljétek meg, ki mit és mikor csinál, vannak férfiak, akik inkább mosogatnak, mint ablakot törölnek, de ez egyénektől is függ. A súrlódások elkerülése érdekében tárgyaljátok le, ki mit súrol.

5: Ünnepek. A te családodnál legyen a karácsony vagy az enyémnél. A te szüleidet hívjuk meg, vagy az enyémeket. A te barátaidhoz menjünk, vagy az enyémekhez. Évente párszor felbukkanhatnak ezek az „aknák”, de okos enged, be lehet osztani a jövés-menést ésszerűen.

6: Étkezés. Az emberek ízlése általában a gasztronómia területén is eltérő. Sok férfi imádja a rántott húst és kiütést kap a párolt zöldségektől, miközben a nők fogyni akarnak és egészséges ételeket enni. Nehéz összehozni egy olyan menüt, ami laktató és alakbarát, de látott már olyan csodát a világ, hogy ezt sikerült megugrani.

7: Milyen filmet nézzünk. A nők a romantikus irány bajnokai, a férfiakat jobban leköti a thriller vagy az akció, amitől a csajok sikítva menekülnek. Be lehet osztani az estéket, hét elején pasis filmeket néztek, hétvégén pedig jöhetnek a csókok és az ölelések.

8: A szex. Idő kell ahhoz, míg két ember összecsiszolódik az intimitásban. A másik ember egy másik test és lélek, akinek igényei, érzései és vágyai vannak. Sok pár a szőnyeg alá söpri a szexuális jellegű gondokat és ez a probléma-kupac csak egyre nagyobb lesz. Ne hagyd, ne tedd, beszéld meg pároddal, vezesd rá mit szeretsz és hogyan, valamit beszéld meg vele, hogy neki mi jó, neki mik az igényei és elképzelései.

9: Van, amikor az egyik fél lustább, a másik meg aktívabb. Az a legjobb, ha megtaláljátok a középutat. Néha egy bringázás, vagy úszás, futás nagyon jót tesz a lustábbik félnek is, a sport fanatikusoknak viszont nem árt néha pihenni és máshogy kikapcsolódni.

10: A nyitott és csukott ablaknál való alvás igazi válóok lehet. Van, aki -10 fokban is szellőztet, van, aki nyári estéken is didereg. Hogy ne legyen ebből minden este állóháború, jó dolog kialakítani egy közös megoldást, ahol mindkét fél nyugodtan tudd pihenni… Persze a horkolásra mi is csak a füldugót tudjuk ajánlani. :-)

A jó párkapcsolat 10 ismérve