Contessa eljegyzési gyűrű

A kék zafír sokak kedvence intenzíven kék, bársonyos megjelenése miatt, mely ékszerbe foglalva különösen apró gyémántok környezetében mutat káprápzatosan. A drágakövek gyönyörű értékes kincsei a természetnek, de puszta értékhordozóknál lényegesen többet jelentenek. Már a középkorban felfigyeltek a különböző ásványok spirituális hatására és a 12 állatövi jegy mindegyikéhez párosítottak egy-egy drágakövet, mely az adott csillagjegy szülötteire gyakorol kedvező hatást. Úgy tartják, hogy a zafír tulajdonképpen az összes csakrához kapcsolódik és különösen a mirigyekre, a szemre, a vér betegségeire és a stressz kezelésére alkalmas.

Contessa eljegyzési gyűrű

A Contessa eljegyzési gyűrű 3 db gyönyörű zafírhoz készült rozé aranyból, a vállaiban pedig 4-4 db apró gyémántot foglaltunk.

A zafírt a “nagy” drágakövek közé szokás sorolni, mely csoporba tartozik még a rubin, a smaragd és természetesen a gyémánt. A zafír egy korund-féle ásvány, mely a gyémánt után a legkeményebb természetben előforduló anyag, a Mohs-féle keménységi skálán 9-es keménységű. Többféle természetes színváltozata létezik, attól függően, hogy a korund ásványban milyen “szennyező anyagok” épültek még a kristályrács szerkezetbe, millió-millió évekkel ezelőt.

A kék zafír kék színét például a vas mellet a titán okozza, de számtalan színváltozata létezik az áttetszőtől (viszonylag szennyeződés mentes) egészen a mélyvörös-narancssárgásig, melyet padparadzsa zafírnak szokás nevezni. Közeli rokonságban áll a rubinnal, amely szintén egy korund fajta, a rubin vörös színéért az ásványba beépült króm a felelős. Zafír előfordulása: Madagaszkáron termelik ki a legnagyobb mennyiségben, Ázsiában főleg Thaiföldön és Sri Lankán fordul elő, de nagyobb menniségben bányásszák Ausztráliában és az Egyesült Államokban is.

Az egyik leghíresebb zafír jegygyűrű, melyben egy Ceyloni, 12 karátos, ovális csiszolású csodálatos ékkő van, 18 karátos fehér aranyba foglalták és apró gyémántokkal foglalták körbe – Diana hercegnőjé volt, jelenleg Kate Middleton káprázatos eljegyzési gyűrűje.

Kate Middelton eljegyzési gyűrűje

Kate Middelton eljegyzési gyűrűje

A legnagyobb és leghíresebb gyönyörű tisztaságú a zafír a Logan zafír, mely Srí Lankán látta meg a napvilágot, tömege 422,9 karát és a washingtoni nemzeti természettudományi múzeumban tekinthető meg.